Porumbi (sarmale) cu carne,  slănină şi păsat sau hrişcă

Porumbi (sarmale) cu carne, slănină şi păsat sau hrişcă

Se taie cuburi carnea şi slănina. Se căleşte în untură (ulei) ceapă. Se adaugă hrişca sau păsatul. Se fac sarmalele. Pe fiecare frunză de v... Vezi rețeta

Sarmale în frunze de ștede (ștevie)

Sarmale în frunze de ștede (ștevie)

Se face aluatul pentru sarmale și se învârt în frunze de ștede (ștevie). Se fierb în bulion. Vezi rețeta

Piroște (sarmale) cu păsat și hribe

Piroște (sarmale) cu păsat și hribe

Se lasă păsatul la înmuiat. Se căleşte în ulei (untură) ceapă, hribe tăiate mărunt, roşie, morcov dat pe răzătoare. Se adaugă păsatul. ... Vezi rețeta

Pecie aită (carne cu usturoi)

Pecie aită (carne cu usturoi)

Carnea de oaie fiartă se mănâncă cu mujdei. Vezi rețeta

Pită de mălai

Pită de mălai

Se încălzește apă. Se pune drojdie și cartofi fierți și ciruiți (zdrobiți), făină de mălai. Se lasă la dospit. Se pune în tepșe și se ... Vezi rețeta

Pită de mălai cu dână (pâine cu dovleac plăcintar)

Pită de mălai cu dână (pâine cu dovleac plăcintar)

Se face un aluat pentru pâine din făină, drojdie (maia- bucată de aluat ținută cam o săptămână în frunză de varză sau pănușă de mălai... Vezi rețeta