Păsat pârgăluit

Păsat pârgăluit

Se pune păsatul la fiert. Când este fiert, se stoarce de apă. Într-o crăticioară se călesc în ulei 2-3 cepe tăiate mărunt, se pune și boia.... Vezi rețeta

Mămăligă cu ulei

Mămăligă cu ulei

Se face o mămăligă. Se călește ceapă în uleiul încins. Se pune un strat mămăligă, un strat ceapă călită. Vezi rețeta

Mămăligă cu licvari (magiun de prune)

Mămăligă cu licvari (magiun de prune)

Se face o mămăligă. Se pune un strat de mămăligă, un strat de magiun. Vezi rețeta

Cotoz (mămăliguță fiartă în smântână și lapte)

Cotoz (mămăliguță fiartă în smântână și lapte)

Într-un ceaun se pun la fiert laptele, groștiorul (smântâna) și puțină sare. Se pune făina de mălai și se amestecă până se desprinde mă... Vezi rețeta

Coleșă (mămăligă) cu lapte acru și cartofi fierți

Coleșă (mămăligă) cu lapte acru și cartofi fierți

Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta

Coleșă (mămăligă) cu ulei din sâmburi de dovleac

Coleșă (mămăligă) cu ulei din sâmburi de dovleac

Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta