Plăcinte din picioci răzăluiţi (cartofi dați pe răzătoare)

Plăcinte din picioci răzăluiţi (cartofi dați pe răzătoare)

Se curăță 4-5 picioci (cartofi) și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă sare, piper, un cățel de usturoi zdrobit și se amestecă ... Vezi rețeta

Cartofi frecați cu groștior (smântână)

Cartofi frecați cu groștior (smântână)

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă, în coaja lor. Când sunt fierți, se lasă la răcit, se curăță de coajă și se freacă (se zdro... Vezi rețeta

Cartofi pârgăluiți

Cartofi pârgăluiți

Se spală cartofii. Se pun la fiert cu coajă. Când sunt fierÈ›i, se strecoară, se lasă la răcit, apoi se curăță de coajă È™i se taie felii. Ã... Vezi reÈ›eta

Tăieței cu lapte

Tăieței cu lapte

Se bat ouăle cu un pic de apă. Se face un aluat din ouăle bătute, făină, apă și un vârf de sare. Se întinde o foaie și se taie tăiețeii f... Vezi rețeta

Haluşte (tăieței)

Haluşte (tăieței)

Se face un aluat din faină și apă călduță, frământat bine, și se întinde o foaie pe un fund de lemn, cu sucitorul, cât se poate de subțire... Vezi rețeta

Harangauă pă priznele

Harangauă pă priznele

Se face un aluat din făină neagră de grâu cu apă călduță și sare. Se frământă bine și se întinde o foaie cu o grosime de circa 0,5 cm. S... Vezi rețeta