Se curăță cinci picioci (cartofi), se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se pune sare, piper, o lingură de smântână, un ou, un cățel d... Vezi rețeta
Se fierb cartofi în coajă, se curăță, se zdrobesc și se sărează. Se pun într-o tavă și se aşază sub formă de plăcintă. Se bat două ou... Vezi rețeta
Se curăță și se fierb opt cartofi mari și două ouă. Se dau pe răzătoare într-un castron, în pături (în straturi), astfel: cartofi, ou, ce... Vezi rețeta
Se curăță cartofii, se taie și se fierb ca pentru ciorbă. Se face rântaş (o lingură de făină se prăjește în ulei stins cu zer) și se pun... Vezi rețeta
Se spală cartofii și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se curăță și se coc pe plită. Din ai (usturoi) zdrobit, sare și ulei se face un ... Vezi rețeta
Patru cartofi se curăță și se taie în 4 sau 8 bucăți, pe lungime. În ceaun se pune o lingură bună de untură, iar când este bine încinsă ... Vezi rețeta

