Lapte ”adormit”

Lapte ”adormit”

Se fierb circa doi litri de lapte. Când este încă puțin călduț se adaugă 1/2 kg brânză de vacă, trei sau patru linguri de smântână, se am... Vezi rețeta

Brânză friptă pe slănină

Brânză friptă pe slănină

Se taie felii de slănină, se crestează și se pun într-o tigaie la prăjit și se întorc de pe o parte pe alta până se prăjesc. Când slănina... Vezi rețeta

Brânză acră de oaie

Brânză acră de oaie

Se frământă bine brânza de oaie și se pune în bărbânță (vas din lemn) unde, până în primăvară, se lasă la acrit. Vezi rețeta

Vâjoi oloiet (varză murată cu ulei)

Vâjoi oloiet (varză murată cu ulei)

Frunzele de varză murată desprinse de pe căpățâna de varză (vâjoiul de cureti) se taie felii subțiri, se spală bine, apoi se presară cu ule... Vezi rețeta

Pui oloieţi (cu ulei)

Pui oloieţi (cu ulei)

Se fierbe fasole uscată, boabe. Se storc boabele (puii) și se pun în castron. Peste boabe se pune ceapă tăiată mărunt, ulei, sare. Vezi rețeta

Fasole pârgăluită

Fasole pârgăluită

Se pun boabele de fasole la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, se strecoară și se bate fasolea (se pasează). Într-o crăticioară, se înc... Vezi rețeta