Zama de fasole cu prune (Ciorbă de fasole cu prune)

Zama de fasole cu prune (Ciorbă de fasole cu prune)

Se pune mazărea la fiert. într-o tigaie mai mică se face un pic de pârgălaș: se pune un pic de ulei, se taie o ceapă, nu prea mare, o roșie, u... Vezi rețeta

Mazăre (fasole) cu prune

Mazăre (fasole) cu prune

Se pun boabele de fasolea la fiert cu o ceapă tăiată mărunt și foi de dafin. Se fierb separat prunele uscate. Când sunt fierte se pun peste faso... Vezi rețeta

Ciorbă de fasole cu varză murată

Ciorbă de fasole cu varză murată

Se pun boabele de fasole la fiert cu sare și 1-2 cepe tăiate mărunt. Separat se pune la fiert varza murată tăiată mărunt. Când este fiartă se... Vezi rețeta

Mazăre cu cureti acru (Ciorbă de fasole cu varză murată)

Mazăre cu cureti acru (Ciorbă de fasole cu varză murată)

Se pune la fiert fasolea. Varza murată se fierbe separat. Când e fiartă fasolea se adaugă varza fiartă, fără zeamă. Se face un rântaş din u... Vezi rețeta

Zamă de harbuz (ciorbă de dovleac)

Zamă de harbuz (ciorbă de dovleac)

Se curăță harbuzul și se taie cubulețe. Se pune apă la fiert. Când fierbe se toarnă sămătişă (iaurt) amestecat cu făină. Se amestecă î... Vezi rețeta

Brozdi (Zeamă de laba gâștei)

Brozdi (Zeamă de laba gâștei)

Se culege laba gâștei tinere, se curăţă, se spală, se fierb, se strecoară şi se toacă mărunt. Se face un rântaş din făină, sămătişă... Vezi rețeta