Brânză prăjită cu slănină

Brânză prăjită cu slănină

Se prăjeşte slănina. Se bat ouăle cu urdă sau brânză sfărmată (ruptă în bucățele). Se toarnă compoziţia peste slănina prăjită. Se ad... Vezi rețeta

Hribe uscate prăjite

Hribe uscate prăjite

Se pun hribele uscate la înmuiat, se spală în mai multe ape să iasă negreala, apoi se taie felii. Se frig două cepe mari în ulei, o roşie. Pes... Vezi rețeta

Scocâcă de hribe (ciuperci)

Scocâcă de hribe (ciuperci)

300 g hribe 100 ml ulei 2 cepe 1 căciulie usturoi 2 linguri făină de mălai 500 ml moare de cureti (zeamă de varză murată) 1 linguriță s... Vezi rețeta

Mâncăruşă (omletă) cu gălbiori

Mâncăruşă (omletă) cu gălbiori

Se curăţă bureţii, se spală, se storc şi se taie felii. Se prăjeşte în ulei o ceapă tăiată felii peste care se pun bureţii. Când sunt p... Vezi rețeta

Mâncărușă de urdă

Mâncărușă de urdă

Se taie slănină și se pune la prăjit. Se amestecă cozi de ceapă cu urdă și sare. Se pun peste slănină și se dă un clocot în untura lăsat... Vezi rețeta

Mâncărușă cu tocană (omletă cu mămăligă)

Mâncărușă cu tocană (omletă cu mămăligă)

Se face o mâncărușă (omletă) din ouă, lapte și un pic de făină de mălai. Mâncărușa se mănâncă cu tocană Vezi rețeta