Plăcintă cu brozii

Plăcintă cu brozii

Se amestecă sămătișă ((lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna), brozii (bicarbonat de sodiu) și făină, cât cuprinde. Se fră... Vezi rețeta

Puiuţi de mălai (clătite de făină de mălai)

Puiuţi de mălai (clătite de făină de mălai)

Varianta din făină de mălai a clătitelor, constituie un desert delicios şi consistent. Făina de mălai se amestecă cu sămătişă, sare şi za... Vezi rețeta

Potori (plăcințele de mălai)

Potori (plăcințele de mălai)

Se face un aluat din sămătișă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna), 2 linguri untură, 2-3 ouă, 1 linguriță bicarbonat și... Vezi rețeta

Turte cu brânză, ceapă verde și mărar

Turte cu brânză, ceapă verde și mărar

Se prepară un aluat asemănător celui pentru pâine din făină de grâu, ouă, drojdie, sare, apă, adăugându-se în plus ouă. Umplutura se face... Vezi rețeta

Îndoituri pe frunză de cureti (varză) din fărină (făină) de mălai

Îndoituri pe frunză de cureti (varză) din fărină (făină) de mălai

500 g făină de mălai 250 g făină de grâu 1 cub drojdie 200 g brânză Ceapă, mărar Frunză de varză. Se face un aluat din făină de mÄ... Vezi reÈ›eta

Vărzari

Vărzari

Se face un aluat din sămătișă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna), 2 linguri untură, 2-3 ouă, 1 linguriță bicarbonat de ... Vezi rețeta