Mărtaș (rântaș)

Mărtaș (rântaș)

1l lapte, 3 linguri făină, lapte prins, smântână. Laptele, smântâna și făina se amestecă cu telul. Se pune sare și un strop de zahăr. Se p... Vezi rețeta

Mărtaș de hrean

Mărtaș de hrean

Se pune slănină neafumată tăiată felii la prăjit, până iese untura. Hreanul se curăță și se dă prin răzătoare. Un pic de hrean răzălu... Vezi rețeta

Leci de porodici (Tocană de roșii)

Leci de porodici (Tocană de roșii)

3 cepe 4 porodici (roșii) 250 ml groștior (smântână) 2 linguri făină de grâu Sare și piper după gust 100 g ulei Ceapa se taie mărunt ... Vezi rețeta

Bobâlci

Bobâlci

Se face un aluat, mai moale, din făină, apă, sare, drojdie. Se întinde cu sucitorul o foaie, după care se rulează și se taie bucăți de mărim... Vezi rețeta

Întinsoare de brânză

Întinsoare de brânză

Se pune apă la fiert și se toarnă făina de mălai. Se lasă să fiarbă. Într-o tigaie se pune ceapă la prăjit. Peste ceapa prăjită se pune b... Vezi rețeta

Îndoituri (pâiniță)

Îndoituri (pâiniță)

Se face o azimă (pâine de mălai, apă și bicarbonat). Se pot pune si cozi de ceapă și frunze de mărar. Se coc pe plită, în frunze de varză. Vezi rețeta