Slănină popricată

Slănină popricată

Se fierbe o bucată de slănină tăiată şi crestată. Se condimentează cu boia de ardei şi mujdei. Se serveşte cu pită de mălai şi sămătiş... Vezi rețeta

Jmere (Jumări de porc)

Jmere (Jumări de porc)

Slănina proaspătă se taie bucăți. Se prăjeÈ™te până devin crocante. Jumerele se scurg într-o strecurătoare, rezultând È™i untura. Se mănÃ... Vezi reÈ›eta

Colac (cozonac)

Colac (cozonac)

Se frământă ca aluatul de pancove (gogoși) frământat cu lapte, cu zahăr, cu ouă. Se umple cu nucă, cu mac, cu rahat. Vezi rețeta

Cornulețe

Cornulețe

Făina de grâu se amestecă cu untura. Se pun 4 gălbenușuri de ouă, zahăr vanilat, și puțină drojdie. Se frământă toate până se face un ... Vezi rețeta

Haluște cu licvari (colțunași cu magiun de prune)

Haluște cu licvari (colțunași cu magiun de prune)

Se face un aluat din apă și făină. Se întinde o foaie subțire care se taie în pătrate. Se pune pe fiecare pătrat licvari. Se îndoaie în col... Vezi rețeta

Colac cu măr

Colac cu măr

Într-un vas mai mare se pune făină, sare, drojdie cu un pic de lapte să dospească. Se separă ouăle. Se bat albușurile. Gălbenușurile se bat ... Vezi rețeta