Se pune găina la fiert în apă cu sare. Se adaugă morcovi și pătrunjel. Când sunt fierte, se scoate găina și se pun tăiețeii (răstăuțe) c... Vezi rețeta
Se curăță dovleceii de coajă și sâmburi. Se taie cuburi. Se pun la fiert. Se adaugă în apă sare, mărar, pătrunjel. Din ulei, făină, smân... Vezi rețeta
Se spală și se pun la fiert leuștean de câmp, urzici tinere, măcriș, sălățele, apoi se strecoară și se taie mărunt. Se pune apă într-o o... Vezi rețeta
Se pune la fiert apă cu o lingură de chiminoc (chimen) și se strecoară. Când fierbe apa se pun boți de faină (găluște) făcute dintr-un ou, f... Vezi rețeta
Se pune la fiert fasole uscată, boabe. După circa 30 de minute se adaugă un „vâjoi” de cureti (o căpătână de varză) tăiat mărunt și sp... Vezi rețeta
Se curăță păstăile de capete. Se pune apă la fiert. Când fierbe, se pun păstăile întregi și se dă un clocot. Se strecoară și se pun la u... Vezi rețeta

