Pogace aită (cu usturoi)

Pogace aită (cu usturoi)

Din tocana rămasă de la masa de dimineață se face o plăcintă rotundă care se coace pe „priznele” (pe plită). Când este bine prăjită se ... Vezi rețeta

Păsat pârgâluit

Păsat pârgâluit

Se pune la fiert o ulcică de păsat, o frunză de varză tăiată (dulce sau murată), pentru gust, sare. Se prăjește în ulei o ceapă tăiată m... Vezi rețeta

Răstăuțe (tăieței)

Răstăuțe (tăieței)

Se bat ouăle cu un pic de apă. Se face un aluat din ouăle bătute, făină, apă și un vârf de sare. Se întinde o foaie și se taie tăiețeii f... Vezi rețeta

Brozbuțe (Sarmale cu păsat)

Brozbuțe (Sarmale cu păsat)

Se opărește păsatul. Se taie carnea bucăți. Se călesc în ulei 2-3 cepe tăiate mărunt și morcov dat pe răzătoare. Se amestecă toate aceste... Vezi rețeta

Cureti (varză) umplut cu păsat și hribe (ciuperci)

Cureti (varză) umplut cu păsat și hribe (ciuperci)

Se taie două cepe mărunt și se prăjesc în ulei. Se taie hribele mărunt și se pun la prăjit peste ceapă. Peste ele se taie o roșie și un mor... Vezi rețeta

Brozbuțe (sarmale) cu păsa

Brozbuțe (sarmale) cu păsa

Se curăță și taie mărunt ceapă. Se dă pe răzătoare morcov. În ulei încins (sau untură) se pune ceapa la călit. Când este înmuiată, se ... Vezi rețeta