Picioci (cartofi) în pături

Picioci (cartofi) în pături

Se curăță și se fierb opt cartofi mari și două ouă. Se dau pe răzătoare într-un castron, în pături (în straturi), astfel: cartofi, ou, ce... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) acruţi

Picioci (cartofi) acruţi

Se curăță cartofii, se taie și se fierb ca pentru ciorbă. Se face rântaş (o lingură de făină se prăjește în ulei stins cu zer) și se pun... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) copți

Picioci (cartofi) copți

Se spală cartofii și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se curăță și se coc pe plită. Din ai (usturoi) zdrobit, sare și ulei se face un ... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) în ceaun

Picioci (cartofi) în ceaun

Patru cartofi se curăță și se taie în 4 sau 8 bucăți, pe lungime. În ceaun se pune o lingură bună de untură, iar când este bine încinsă ... Vezi rețeta

Picioci ( cartofi) cu cămeşa lor (în coajă)

Picioci ( cartofi) cu cămeşa lor (în coajă)

Se taie felii de slănină, se crestează, se pun într-o tavă și se bagă la cuptor. Se spală cartofi de mărimea nucilor, iar după un sfert de c... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) pârgăluiți

Picioci (cartofi) pârgăluiți

Se fierb cartofi în coajă, apoi se curăță și se taie felii. Într-o cratiță se pune slănină tăiată cubulețe și se prăjește împreună ... Vezi rețeta