Se curăță și se fierb opt cartofi mari și două ouă. Se dau pe răzătoare într-un castron, în pături (în straturi), astfel: cartofi, ou, ce... Vezi rețeta
Se curăță cartofii, se taie și se fierb ca pentru ciorbă. Se face rântaş (o lingură de făină se prăjește în ulei stins cu zer) și se pun... Vezi rețeta
Se spală cartofii și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se curăță și se coc pe plită. Din ai (usturoi) zdrobit, sare și ulei se face un ... Vezi rețeta
Patru cartofi se curăță și se taie în 4 sau 8 bucăți, pe lungime. În ceaun se pune o lingură bună de untură, iar când este bine încinsă ... Vezi rețeta
Se taie felii de slănină, se crestează, se pun într-o tavă și se bagă la cuptor. Se spală cartofi de mărimea nucilor, iar după un sfert de c... Vezi rețeta
Se fierb cartofi în coajă, apoi se curăță și se taie felii. Într-o cratiță se pune slănină tăiată cubulețe și se prăjește împreună ... Vezi rețeta

