Brânză acră de oaie

Brânză acră de oaie

Se frământă bine brânza de oaie și se pune în bărbânță (vas din lemn) unde, până în primăvară, se lasă la acrit. Vezi rețeta

Vâjoi oloiet (varză murată cu ulei)

Vâjoi oloiet (varză murată cu ulei)

Frunzele de varză murată desprinse de pe căpățâna de varză (vâjoiul de cureti) se taie felii subțiri, se spală bine, apoi se presară cu ule... Vezi rețeta

Pui oloieţi (cu ulei)

Pui oloieţi (cu ulei)

Se fierbe fasole uscată, boabe. Se storc boabele (puii) și se pun în castron. Peste boabe se pune ceapă tăiată mărunt, ulei, sare. Vezi rețeta

Fasole pârgăluită

Fasole pârgăluită

Se pun boabele de fasole la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, se strecoară și se bate fasolea (se pasează). Într-o crăticioară, se înc... Vezi rețeta

Fasole frecată (bătută)

Fasole frecată (bătută)

Se pun la fiert boabele de fasole. Când sunt fierte, se strecoară și se freacă până devin pastă. Se călește în ulei încins usturoi, boia. S... Vezi rețeta

Păstăi aite (cu usturoi)

Păstăi aite (cu usturoi)

Se curăță păstăile mai puioase (cu boabe mai mari) la capete și se rup bucăți. Se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, se strecoa... Vezi rețeta