Se face un aluat din făină, apă, sare. Se întinde o foaie. Se taie pătrățele și se fierb. Se mănâncă cu ceapă călită în ulei sau varză... Vezi rețeta
o cană (de 250 gr) de sămătișă (iaurt) o cană de zahăr o cană de ulei 2 ouă 2,5 căni de faină bicarbonat de sodiu dizolvat în sămăt... Vezi rețeta
2 sau 3 linguri de smântână 2 sau 3 linguri de lapte 2 sau 3 linguri de zahăr 1 ou bicarbonat dizolvat în smântână faină cât cuprinde p... Vezi rețeta
Din aluat de pită (pâine) de grâu se ia câte o lingură și se sucește, apoi se înnoadă lăsându-se un capăt în sus. Lângă capăt se face ... Vezi rețeta
Se face un aluat dospit din făină, lapte (unt, dacă este), maia (drojdie), un vârf de sare. Se lasă la dospit și, după aceea, se formează plă... Vezi rețeta
Din aluatul de pâine, se rup bucăți, se modelează rotund și se pun la copt odată cu pâinea. După ce se scot din cuptor, se udă cu apă și se... Vezi rețeta

