Turte

Turte

Se face un aluat din făină, apă, sare. Se întinde o foaie. Se taie pătrățele și se fierb. Se mănâncă cu ceapă călită în ulei sau varză... Vezi rețeta

Prăjitură în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Prăjitură în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

o cană (de 250 gr) de sămătișă (iaurt) o cană de zahăr o cană de ulei 2 ouă 2,5 căni de faină bicarbonat de sodiu dizolvat în sămăt... Vezi rețeta

Uscături

Uscături

2 sau 3 linguri de smântână 2 sau 3 linguri de lapte 2 sau 3 linguri de zahăr 1 ou bicarbonat dizolvat în smântână faină cât cuprinde p... Vezi rețeta

Pupti înnodaţi

Pupti înnodaţi

Din aluat de pită (pâine) de grâu se ia câte o lingură și se sucește, apoi se înnoadă lăsându-se un capăt în sus. Lângă capăt se face ... Vezi rețeta

Plăcintă creață

Plăcintă creață

Se face un aluat dospit din făină, lapte (unt, dacă este), maia (drojdie), un vârf de sare. Se lasă la dospit și, după aceea, se formează plă... Vezi rețeta

Cocuț

Cocuț

Din aluatul de pâine, se rup bucăți, se modelează rotund și se pun la copt odată cu pâinea. După ce se scot din cuptor, se udă cu apă și se... Vezi rețeta