Guiaș

Guiaș

Se taie carne. Se pune în tigaie ceapă, morcozi (morcovi), carnea și se fierb. Se curăță cartofi, se taie și se pun în tigaia cu carne. Dacă ... Vezi rețeta

Zeamă de mazăre și cureti morat (ciorbă de fasole și varză murată)

Zeamă de mazăre și cureti morat (ciorbă de fasole și varză murată)

Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi să pune la fiert în apă rece. Varza se taie mai mărunt. Mazărea și varza se fierb sepa... Vezi rețeta

Zeamă (supă) cu laşte (tăieței)

Zeamă (supă) cu laşte (tăieței)

Să călește o ceapă în ulei de floarea soarelui sau din semințe de dovleac. Peste ea se pune boia, morcov, pătrunjel rădăcină și se fierb î... Vezi rețeta

Zeamă de  mazăre (ciorbă de fasole)  fără rântaş

Zeamă de mazăre (ciorbă de fasole) fără rântaş

Mazărea se pune la fiert cu doi-trei morcovi, pătrunjel, tăiați cubulețe, ceapă tăiată. Când este gata se acrește cu bulion și se pun vreo ... Vezi rețeta

Zeamă de păstăi aite cu mere (ciorbă de păstăi cu usturoi și mere)

Zeamă de păstăi aite cu mere (ciorbă de păstăi cu usturoi și mere)

Păstăile se curăță la capete și se spală bine. Se pune apă la fiert. Când fierbe să pun păstăile. Când păstăile sunt fierte se pune ai ... Vezi rețeta

Zeamă de șălate (ciorbă de salată verde)

Zeamă de șălate (ciorbă de salată verde)

Salata se curăță, se spală bine și se stoarce în mână. Se pune o lingură de untură într-o tigaie și salata. Se amestecă de câteva ori. ... Vezi rețeta