Păstăi cu zeamă

Păstăi cu zeamă

Se pun păstăile la fiert. Se face un mniez (un pic) de rântaÈ™ dintr-un mniez de ceapă, o jumătate de lingură de fărină (făină). Făina se â... Vezi reÈ›eta

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Chimenul se pune să fiarbă în apă. Se face un fel de rântaş, doar cu boia prăjită în ulei. Asta îi dă culoare supei. Se prăjește pâine p... Vezi rețeta

Slănină popricată (cu boia)

Slănină popricată (cu boia)

Se fierbe o bucată de slănină afumată, tăiată felii și crestată (se poate fierbe în ciorba de fasole). Slănina fiartă se condimentează cu ... Vezi rețeta

OÅ£et de pere

OÅ£et de pere

Se spală perele pădurețe și se pun într-un butoi de lemn. Peste ele se pune apă și se lasă la acrit (fermentat) două sau trei săptămâni. Vezi rețeta

Bere de casă

Bere de casă

10 1 de apă 250 gr orz prăjit 250 gr mălai (boabe de porumb) o mână de flori de hamei Se fierb împreună până este fiert mălaiul. Se stre... Vezi rețeta

Vin de mure

Vin de mure

Se pun într-un borcan, în straturi, mure și zahăr ( circa1 kg de zahăr la 2 kg de mure). Se lasă o săptămână, la loc călduț, până iese s... Vezi rețeta