Compot din pere sau prune uscate

Compot din pere sau prune uscate

Se pun perele sau prunele întregi la uscat, într-o tavă, în cuptor. Se pun la fiert. Se servește la sărbătorile religioase (hram). Vezi rețeta

Sos de hrean

Sos de hrean

Se spală și se curăță hreanul. Se dă pe răzătoare. În uleiul încins se pune 1-2 linguri de făină și se prăjește ușor. Se pune la prăj... Vezi rețeta

Sos de hrean

Sos de hrean

Se dă pe răzătoare hreanul. Într-o tigaie se pun cubulețe de slănină, sau ulei, iar când slănina este prăjită se pun 2 linguri de hrean, o ... Vezi rețeta

Hrean dulce

Hrean dulce

Hreanul se dă pe răzătoare și se amestecă bine cu o lingură de zahăr. Se adaugă 2 sau 3 linguri de smântână și se amestecă din nou. Vezi rețeta

Salată groştioroasă

Salată groştioroasă

Pentru salată: se taie castraveți verzi, ceapă verde, roșii, salată verde. Se stropesc cu un pic de oțet, se pune sare, o lingură de ulei, 2 sa... Vezi rețeta

Salată cu oţet

Salată cu oţet

Se spală salata verde și se taie felii. Separat se prepară apă cu zahăr și cu oțet, după gust, după care se pune peste salată. Se adaugă pi... Vezi rețeta