Se pun perele sau prunele întregi la uscat, într-o tavă, în cuptor. Se pun la fiert. Se servește la sărbătorile religioase (hram). Vezi rețeta
Se spală și se curăță hreanul. Se dă pe răzătoare. În uleiul încins se pune 1-2 linguri de făină și se prăjește ușor. Se pune la prăj... Vezi rețeta
Se dă pe răzătoare hreanul. Într-o tigaie se pun cubulețe de slănină, sau ulei, iar când slănina este prăjită se pun 2 linguri de hrean, o ... Vezi rețeta
Hreanul se dă pe răzătoare și se amestecă bine cu o lingură de zahăr. Se adaugă 2 sau 3 linguri de smântână și se amestecă din nou. Vezi rețeta
Pentru salată: se taie castraveți verzi, ceapă verde, roșii, salată verde. Se stropesc cu un pic de oțet, se pune sare, o lingură de ulei, 2 sa... Vezi rețeta
Se spală salata verde și se taie felii. Separat se prepară apă cu zahăr și cu oțet, după gust, după care se pune peste salată. Se adaugă pi... Vezi rețeta

