Turtă în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Turtă în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Într-o jumătate de litru de sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna) se pune o lingură de zahăr, sare, un vârf de c... Vezi rețeta

Plăcintuţe de păsat

Plăcintuţe de păsat

Se fierbe păsat cu doi morcovi întregi. Se prăjește în ulei sau în untură o ceapă tăiată mărunt. După ce păsatul este fiert se strecoară... Vezi rețeta

Plăcintă de ou

Plăcintă de ou

Se sparg 2 sau 3 ouă și se bat cu 2 linguri de smântână, 2 linguri de lapte, 2 linguri de făină, un pic de sare.Se pot pune și cozi de usturoi... Vezi rețeta

Vărzari

Vărzari

Se face un aluat de plăcinte din: făină de grâu, ou, lapte, drojdie, ulei. Se lasă la dospit, se iau bucăți din aluat, după care se întind cu... Vezi rețeta

Boţi în moare (zeamă de varză murată)

Boţi în moare (zeamă de varză murată)

Zeama de varză (moare) se diluează cu apă până are un un gust plăcut și se pune la fiert. Se fac boți ( bucăți de mămăligă de mărime p... Vezi rețeta

Vărzari de mălai cu urzici

Vărzari de mălai cu urzici

Se face un aluat pentru pită de mălai numai cu apă, sare și drojdie (maia). Se aleg urzici tinere, se spală, se taie și se „zolesc”(freacă)... Vezi rețeta