Păstăile uscate se pun în apă călduță, la hidratat. Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert, se pun păstăile uscate, hidratate și ... Vezi rețeta
Se fierb boabele de fasole. Când sunt fierte se acrește cu oțet de ton din mere acre sau pere. Se poate pune la fiert și un burac (sfeclă furajer... Vezi rețeta
Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert se pun păstăile, curățate de capete, spălate și rupte în bucăți. Când sunt fierte păstăi... Vezi rețeta
Se culeg fructele și se usucă. Uscarea se făcea în uscători, care erau construcții din piatră, de aproximativ 4 pe 2 metri, cu pereții din int... Vezi rețeta
Pentru o porție: se culeg 30 de flori de soc, trei litri de apă, 2 lămâi și trei kilograme de țucur (zahăr). Se poate pune și drojdie, cam c... Vezi rețeta
Se alternează într-un borcan un rând de afine, un rând de zahăr. Se acoperă borcanul şi se bagă într-o groapă făcută în pământ. Groapa ... Vezi rețeta

