Ciorbă de păstăi uscate cu ciolan

Ciorbă de păstăi uscate cu ciolan

Păstăile uscate se pun în apă călduță, la hidratat. Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert, se pun păstăile uscate, hidratate și ... Vezi rețeta

Fasole cu oțet (borș de fasole)

Fasole cu oțet (borș de fasole)

Se fierb boabele de fasole. Când sunt fierte se acrește cu oțet de ton din mere acre sau pere. Se poate pune la fiert și un burac (sfeclă furajer... Vezi rețeta

Ciorbă de păstăi

Ciorbă de păstăi

Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert se pun păstăile, curățate de capete, spălate și rupte în bucăți. Când sunt fierte păstăi... Vezi rețeta

Pere, prune sau mere uscate

Pere, prune sau mere uscate

Se culeg fructele și se usucă. Uscarea se făcea în uscători, care erau construcții din piatră, de aproximativ 4 pe 2 metri, cu pereții din int... Vezi rețeta

Sirop de soc

Sirop de soc

Pentru o porție: se culeg 30 de flori de soc, trei litri de apă, 2 lămâi și trei kilograme de țucur (zahăr). Se poate pune și drojdie, cam c... Vezi rețeta

Afinată

Afinată

Se alternează într-un borcan un rând de afine, un rând de zahăr. Se acoperă borcanul şi se bagă într-o groapă făcută în pământ. Groapa ... Vezi rețeta