Vărzare

Vărzare

Se prepară un aluat de mălai dospit. Se amestecă cu brânză, coade de ceapă şi mărar. Aluatul obținut se pune pe frunze de varză și se dă l... Vezi rețeta

Scovergioare (clătite din făină de grâu cu ouă şi bicarbonat)

Scovergioare (clătite din făină de grâu cu ouă şi bicarbonat)

Se amestecă într-un vas mai adânc făină de mălai cu „sămătişă”, ou, sare și bicarbonat. Se prăjesc în ulei sau untură. Se servesc si... Vezi rețeta

Scoverze  (clătite de  făină de mălai)

Scoverze (clătite de făină de mălai)

Se face un aluat din făină de mălai, făină de grâu, ouă, iaurt, lapte, o linguriță bicarbonat de sodiu, sare și puțin zahăr. Într-o lesp... Vezi rețeta

Pește fiert în moare (zeamă acră) de castraveți

Pește fiert în moare (zeamă acră) de castraveți

Peştele „se undează” (dă un clocot) în zeamă de castraveţi. Într- tigaie se prăjește ceapă. După ce pestele e gătit „se dunstuluieș... Vezi rețeta

Pești fierți în moare (zeamă de varză murată)

Pești fierți în moare (zeamă de varză murată)

Se curăță peștii de solzi și în interior. Nu se taie capul. Se pun la fiert în zeama de varză murată (sunt fierți atunci când le ies ochii... Vezi rețeta

Brânză-n boț

Brânză-n boț

Mămăliga, rece, se întinde pe un fund de lemn, ca o plăcintă. Peste ea se pune brânză fermentată, după care se împachetează ca o ruladă sa... Vezi rețeta