Caşul  (brânza de vacă)

Caşul (brânza de vacă)

Se pune într-un vas sămătişa (iaurtul ce rămâne după ce se adună smântâna) pe marginea plitei sau pe cuptor la scopt (să se coaguleze). Se... Vezi rețeta

Balmoș

Balmoș

Se adună spuma de la laptele de oi. Se pune la fiert. Când începe să fiarbă se pune puțină făină de mălai și urdă. Se amestecă continuu. Vezi rețeta

Păsat pârgăluit

Păsat pârgăluit

Se pune păsatul la fiert. Când este fiert, se stoarce de apă. Într-o crăticioară se călesc în ulei 2-3 cepe tăiate mărunt, se pune și boia.... Vezi rețeta

Mămăligă cu ulei

Mămăligă cu ulei

Se face o mămăligă. Se călește ceapă în uleiul încins. Se pune un strat mămăligă, un strat ceapă călită. Vezi rețeta

Mămăligă cu licvari (magiun de prune)

Mămăligă cu licvari (magiun de prune)

Se face o mămăligă. Se pune un strat de mămăligă, un strat de magiun. Vezi rețeta

Cotoz (mămăliguță fiartă în smântână și lapte)

Cotoz (mămăliguță fiartă în smântână și lapte)

Într-un ceaun se pun la fiert laptele, groștiorul (smântâna) și puțină sare. Se pune făina de mălai și se amestecă până se desprinde mă... Vezi rețeta