Hrenzăle (plăcinţele de cartofi cruzi)

Hrenzăle (plăcinţele de cartofi cruzi)

Cartofii se dau pe răzătoare, se amestecă cu ouă, piper, sare şi puţină făină. Se prăjesc în ulei sau untură. Se servesc cu smântână, l... Vezi rețeta

Hrenzăle  (plăcinţele din cartofi raşi pe răzătoare)

Hrenzăle (plăcinţele din cartofi raşi pe răzătoare)

Se amestecă ouăle cu 2-3 linguri făină de grâu, praf de copt, piper, sare. Se prăjesc în ulei. Vezi rețeta

Picioci în bloadăr cu mujdari (cartofi copți în coajă la cuptor cu mujdei)

Picioci în bloadăr cu mujdari (cartofi copți în coajă la cuptor cu mujdei)

Cartofii spălați se coc bloadăr (cuptorul sobei cu plită). Se servesc cu mujdei și ulei. Vezi rețeta

Picioci fripţi în coajă

Picioci fripţi în coajă

Cartofii se pun la copt în cuptor sau în bloadăr (cuptorul de la soba de tuci). Se mai pot pune pe plita de la sobă sub o tepşă (tavă). După... Vezi rețeta

Picioci  pârgăluiți cu sos de moare

Picioci pârgăluiți cu sos de moare

Cartofii se fierb și se zdrobesc. Se călește o ceapă în ulei, iar după ce s-a călit se pune peste cartofi și se amestecă. Într-o cratiță ... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) pârgăluiţi

Picioci (cartofi) pârgăluiţi

Cartofii se fierb în coajă. Se curăță și se amestecă cu ceapă care a fost prăjită în untură sau ulei. Vezi rețeta