Sarmale cu păsat și cu ghebe

Sarmale cu păsat și cu ghebe

Câteva cepe, ardei grași, roșii șe taie mărunt și se pun la prăjit în tr-un pic de ulei. După ce s-au prăjit se pune poprică (boia), piper,... Vezi rețeta

Piroște cu păsat (sarmale cu păsat)

Piroște cu păsat (sarmale cu păsat)

Se călește ceapă tăiată mărunt și morcov dat pe răzătoare. Se taie slănină cubulețe. Se amestecă toate cu păsatul spălat. Foile de varz... Vezi rețeta

Porumbi (sarmale) cu carne,  slănină şi păsat sau hrişcă

Porumbi (sarmale) cu carne, slănină şi păsat sau hrişcă

Se taie cuburi carnea şi slănina. Se căleşte în untură (ulei) ceapă. Se adaugă hrişca sau păsatul. Se fac sarmalele. Pe fiecare frunză de v... Vezi rețeta

Sarmale în frunze de ștede (ștevie)

Sarmale în frunze de ștede (ștevie)

Se face aluatul pentru sarmale și se învârt în frunze de ștede (ștevie). Se fierb în bulion. Vezi rețeta

Piroște (sarmale) cu păsat și hribe

Piroște (sarmale) cu păsat și hribe

Se lasă păsatul la înmuiat. Se căleşte în ulei (untură) ceapă, hribe tăiate mărunt, roşie, morcov dat pe răzătoare. Se adaugă păsatul. ... Vezi rețeta

Pecie aită (carne cu usturoi)

Pecie aită (carne cu usturoi)

Carnea de oaie fiartă se mănâncă cu mujdei. Vezi rețeta