Se fierbe fasolea uscată, boabe. Se storc boabele (puii) şi se pun într-un blid. Peste ei se pune ceapă tăiată mărunt, ulei, sare. Vezi rețeta
Se fierbe fasolea uscată. Se freacă fasolea până rezultă o pastă. Se subţiază cu apa în care a fiert şi câţiva căţei de usturoi şi se m... Vezi rețeta
Se pun păstăile la fiert, după care se strecoară. Într-o tigaie se prăjește ceapă tăiată mărunt. Păstăile fierte se pun într-o cratiță... Vezi rețeta
Se fierb păstăile cu puțină sare. Într-o lespede se călește slănină tăiată mărunt, ceapă și puțină boia. Păstăile scurse de zeamă ... Vezi rețeta
Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta
Un vas de lut se unge pe interior cu două-trei linguri de smântână, apoi se pune caÈ™ul (brânza de vacă) È™i se toarnă lapte fiert ÅŸi răcit È... Vezi reÈ›eta

