Pui oloieţi (Boabe de fasole cu ceapă şi ulei)

Pui oloieţi (Boabe de fasole cu ceapă şi ulei)

Se fierbe fasolea uscată, boabe. Se storc boabele (puii) şi se pun într-un blid. Peste ei se pune ceapă tăiată mărunt, ulei, sare. Vezi rețeta

Mazăre (fasole) frecată pârgăluită

Mazăre (fasole) frecată pârgăluită

Se fierbe fasolea uscată. Se freacă fasolea până rezultă o pastă. Se subţiază cu apa în care a fiert şi câţiva căţei de usturoi şi se m... Vezi rețeta

Păstăi aite (păstăi cu usturoi)

Păstăi aite (păstăi cu usturoi)

Se pun păstăile la fiert, după care se strecoară. Într-o tigaie se prăjește ceapă tăiată mărunt. Păstăile fierte se pun într-o cratiță... Vezi rețeta

Păstăi aite cu coleşă (fasole verde cu mujdei și mămăligă)

Păstăi aite cu coleşă (fasole verde cu mujdei și mămăligă)

Se fierb păstăile cu puțină sare. Într-o lespede se călește slănină tăiată mărunt, ceapă și puțină boia. Păstăile scurse de zeamă ... Vezi rețeta

Caș cu groștior (zământită)

Caș cu groștior (zământită)

Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta

Laptele acru

Laptele acru

Un vas de lut se unge pe interior cu două-trei linguri de smântână, apoi se pune caÈ™ul (brânza de vacă) È™i se toarnă lapte fiert ÅŸi răcit È... Vezi reÈ›eta