Coleșă (mămăligă) cu lapte acru și cartofi fierți

Coleșă (mămăligă) cu lapte acru și cartofi fierți

Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta

Coleșă (mămăligă) cu ulei din sâmburi de dovleac

Coleșă (mămăligă) cu ulei din sâmburi de dovleac

Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta

Coleşă cu moare (mămăligă cu zeamă de varză murată)

Coleşă cu moare (mămăligă cu zeamă de varză murată)

Se amestecă zeama de varză murată cu un pic de ulei. Se mănâncă cu mămăligă caldă. Vezi rețeta

Îngroșală

Îngroșală

Se pune apă mai multă la fiert cu sare. Când fierbe, se pune făina toată odată, formând o movilă. Se lasă la fiert și nu se mestecă, până... Vezi rețeta

Îngroşală cu coaste şi  cârnaţi

Îngroşală cu coaste şi cârnaţi

Se fierb coastele ÅŸi cârnaÅ£ii. Se face un amestec din făină de mălai ÅŸi zeamă de pe coaste. Se toarnă peste coaste ÅŸi cârnaÅ£i. Se lasă sÄ... Vezi reÈ›eta

Cartofi copți în spuză

Cartofi copți în spuză

Se face un foc până se obține jar. Cartofii, se spală și se acoperă cu jar. Se lasă în jar până sunt copți; se verifică din când în cân... Vezi rețeta