Cartofi copți în spuză

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Fel principal
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Valea Izei
  • Autor rețetă: Boroica Ioan, Glod, 58 ani

Distribuie:

Preparare

Se face un foc până se obține jar. Cartofii, se spală și se acoperă cu jar. Se lasă în jar până sunt copți; se verifică din când în când. Când sunt copți, se scot din jar, se șterg de cenușă, se pun într-un vas și se acoperă cu o ștergură (prosop) până se răcesc.

Se mănâncă cu mujdei de usturoi (2-3 căței de usturoi se pisează și se freacă cu sare peste care se pune apă).

Este o mâncare care se mânca în timpul lucrărilor la câmp sau la fierberea țuicii, unde se coceau la gura cuptorului. Totla câmp, se mânca știulete tânăr de porumb, prăjit direct pe jar.