Pită de mălai

Pită de mălai

Se încălzește apă. Se pune drojdie și cartofi fierți și ciruiți (zdrobiți), făină de mălai. Se lasă la dospit. Se pune în tepșe și se ... Vezi rețeta

Pită de mălai cu dână (pâine cu dovleac plăcintar)

Pită de mălai cu dână (pâine cu dovleac plăcintar)

Se face un aluat pentru pâine din făină, drojdie (maia- bucată de aluat ținută cam o săptămână în frunză de varză sau pănușă de mălai... Vezi rețeta

Pâine  de mălai

Pâine de mălai

Se pune făina de mălai, un pic de făină de grâu. Se curăță două mere mai mari și doi cartofi, tot așa mai mărișori și se dau pe răzăto... Vezi rețeta

Zamă de chiminoc (chimen)

Zamă de chiminoc (chimen)

Se fierbe chimen și se strecoară. Se face un rântaş din făină, ulei stins cu lapte amestecat cu smântână. Se pune sare după gust. Se mănân... Vezi rețeta

Zeamă de miel (ciorbă de miel)

Zeamă de miel (ciorbă de miel)

Se taie bucăți carnea de miel și se pune la fiert. Se adaugă ceapă tăiată mărunt, sare, piper, cimbru de câmp, pătrunjel. Când carnea este ... Vezi rețeta

Mazăre (fasole) cu tăieței

Mazăre (fasole) cu tăieței

Se pune la fiert fasolea. Se face un aluat din făină, apă, sare. Se întinde și se lasă la uscat. Se taie cu cuțitul bucățele mici, cât unghi... Vezi rețeta