Tocană (mămăligă) cu brânză pierdută

Tocană (mămăligă) cu brânză pierdută

Se face o mămăligă. Într-o tigaie, pe sobă, se pune o lingură de untură iar când se topește se pun 4 linguri de mămăligă și 2 linguri de ... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) cu jumere

Tocană (mămăligă) cu jumere

Se face o mămăligă. Separat, în ulei încins sau untură se prăjește slănină, tăiată cubulețe, până cubulețele se rumenesc și sunt croc... Vezi rețeta

Pături

Pături

Se face o mămăligă. Când este caldă se așază într-un castron, în pături (straturi): mămăligă, lictar (magiunul de prune care se amestecă... Vezi rețeta

Boţi (bucăți) de tocană (mămăligă) cu ceapă

Boţi (bucăți) de tocană (mămăligă) cu ceapă

Se taie ceapa mărunt și se prăjește în ulei de floarea soarelui. Se face mămăligă și, când încă este caldă, se iau cu lingura „boţi”... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) de pârgă

Tocană (mămăligă) de pârgă

Porumbul proaspăt cules se desface de pe cocean și se usucă, prin prăjire, pe sobă sau în cuptor. După ce este prăjit se macină și se obțin... Vezi rețeta

Balmoș

Balmoș

Se pune smântâna la fiert cu sare până se subțiază (se face ca un lapte). Se pune făina de mălai încet și se freacă până se alege, pe mar... Vezi rețeta