Laşte (tăieței) în moare (zeamă de varză murată)

Laşte (tăieței) în moare (zeamă de varză murată)

Se prepară un aluat din făină și apă, se frământă bine. Se întinde cu sucitorul o foaie cât mai subțire. După uscare se taie bucăți de 2... Vezi rețeta

Hribe îngroșate

Hribe îngroșate

Hribele se curăță și se fierb. Se strecoară. Se călește ceapa în ulei. Se adaugă hribele și se lasă se să frigă. Separat, într-un blid, ... Vezi rețeta

Iuţurei

Iuţurei

Se curăţă bureții iuți și li se desprinde de coada. În locul rămas liber se pune un pic de sare și se prăjesc pe cărbuni. Se servesc alătu... Vezi rețeta

Bureți iuţi lăptoşi

Bureți iuţi lăptoşi

Se prăjește slănină tăiată cubulețe. Peste slănina prăjită se pun două cepe mari tăiate în felii lungi și se prăjesc împreună. Bureț... Vezi rețeta

Bureţi de prun (ciuperci de prun)

Bureţi de prun (ciuperci de prun)

Se curăță bureții, se spală, se storc, apoi se taie felii. Se prăjesc: o ceapă tăiată felii, slănină tăiată cubulețe, o roșie. Când su... Vezi rețeta

Hribe (ciuperci) uscate

Hribe (ciuperci) uscate

Se pun hribele uscate la înmuiat, se spală în mai multe ape să iasă negreala, apoi se taie felii. Se prăjesc două cepe, o roșie și un ardei, ... Vezi rețeta