Se fierbe o bucată de slănină afumată, tăiată felii și crestată (se poate fierbe în ciorba de fasole). Slănina fiartă se condimentează cu ... Vezi rețeta
Se spală perele pădurețe și se pun într-un butoi de lemn. Peste ele se pune apă și se lasă la acrit (fermentat) două sau trei săptămâni. Vezi rețeta
10 1 de apă 250 gr orz prăjit 250 gr mălai (boabe de porumb) o mână de flori de hamei Se fierb împreună până este fiert mălaiul. Se stre... Vezi rețeta
Se pun într-un borcan, în straturi, mure și zahăr ( circa1 kg de zahăr la 2 kg de mure). Se lasă o săptămână, la loc călduț, până iese s... Vezi rețeta
Se pun perele sau prunele întregi la uscat, într-o tavă, în cuptor. Se pun la fiert. Se servește la sărbătorile religioase (hram). Vezi rețeta
Se spală și se curăță hreanul. Se dă pe răzătoare. În uleiul încins se pune 1-2 linguri de făină și se prăjește ușor. Se pune la prăj... Vezi rețeta

