Pentru aluat: 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 19 linguri apă, o linguriță de bicarbonat de amoniu dizolvată în oțet, făină cât cupr... Vezi rețeta
2 sau 3 linguri de smântână 2 sau 3 linguri de lapte 2 sau 3 linguri de zahăr 1 ou bicarbonat dizolvat în smântână faină cât cuprinde p... Vezi rețeta
Din aluat de pită (pâine) de grâu se ia câte o lingură și se sucește, apoi se înnoadă lăsându-se un capăt în sus. Lângă capăt se face ... Vezi rețeta
Se face un aluat dospit din făină, lapte (unt, dacă este), maia (drojdie), un vârf de sare. Se lasă la dospit și, după aceea, se formează plă... Vezi rețeta
Din aluatul de pâine, se rup bucăți, se modelează rotund și se pun la copt odată cu pâinea. După ce se scot din cuptor, se udă cu apă și se... Vezi rețeta
Se face un aluat din 3 pumni de făină, apă caldă, drojdie. Se frământă și se lasă la dospit. După ce este dospit, se taie în șapte bucăț... Vezi rețeta

