Salată de hribe (ciuperci)

Salată de hribe (ciuperci)

Hribele (ciuperci) tinere se spală și se taie felii. Se pune ulei într-o tigaie, două sau trei linguri de oțet, o foaie de dafin, boabe de piper,... Vezi rețeta

Hribe (ciuperci) pârgăluite

Hribe (ciuperci) pârgăluite

Se spală și curăță hribele (ciuperci) și se pun la fiert. În ulei încins se călește o ceapă tăiată mărunt cu boia și piper. Se pune pes... Vezi rețeta

Lipiştai în sămătişă

Lipiştai în sămătişă

Ingrediente: ½ litri de sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna), o lingură de zahăr, sare, bicarbonat, 2 ouă, 2 lin... Vezi rețeta

Lapte ”adormit”

Lapte ”adormit”

Se fierb circa doi litri de lapte. Când este încă puțin călduț se adaugă 1/2 kg brânză de vacă, trei sau patru linguri de smântână, se am... Vezi rețeta

Brânză friptă pe slănină

Brânză friptă pe slănină

Se taie felii de slănină, se crestează și se pun într-o tigaie la prăjit și se întorc de pe o parte pe alta până se prăjesc. Când slănina... Vezi rețeta

Brânză acră de oaie

Brânză acră de oaie

Se frământă bine brânza de oaie și se pune în bărbânță (vas din lemn) unde, până în primăvară, se lasă la acrit. Vezi rețeta