Tăieței cu lapte

Tăieței cu lapte

Se bat ouăle cu un pic de apă. Se face un aluat din ouăle bătute, făină, apă și un vârf de sare. Se întinde o foaie și se taie tăiețeii f... Vezi rețeta

Haluşte (tăieței)

Haluşte (tăieței)

Se face un aluat din faină și apă călduță, frământat bine, și se întinde o foaie pe un fund de lemn, cu sucitorul, cât se poate de subțire... Vezi rețeta

Harangauă pă priznele

Harangauă pă priznele

Se face un aluat din făină neagră de grâu cu apă călduță și sare. Se frământă bine și se întinde o foaie cu o grosime de circa 0,5 cm. S... Vezi rețeta

Ţulişte

Ţulişte

Se fierb cartofii și se zdrobesc, apoi se amestecă cu făină, ouă și se sărează, după gust. Se iau bucățele din aluatul obținut și se form... Vezi rețeta

Laşte (tăieței) pârgăluite

Laşte (tăieței) pârgăluite

Din foaia preparată din faină și apă, uscată, se taie laște (tăieței) mărunte. Se prăjește în ulei o ceapă tăiată mărunt, apoi se pune... Vezi rețeta

Turtă în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Turtă în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Într-o jumătate de litru de sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna) se pune o lingură de zahăr, sare, un vârf de c... Vezi rețeta