Chisăliță

Chisăliță

Se pune la dospit tărâțe de grâu, maia (drojdie) și cimbru. După ce au dospit, se strecoară și se pune la fiert. Când este fiartă se face un... Vezi rețeta

Păsătic de oaie (Caltaboși)

Păsătic de oaie (Caltaboși)

Se taie mărunt măruntaiele de oaie (plămân, inimă, rinichi, ficat)și se prăjesc în ulei cu două cepe mari tăiate. Se fierbe păsat, se stoar... Vezi rețeta

Guiaș de oaie

Guiaș de oaie

Se curăță și taie ceapă mărunt. Se pune la călit în ulei încins. Se pune sare, piper, boia. Se taie carnea și se prăjește împreună cu ce... Vezi rețeta

Ciorbă de varză murată

Ciorbă de varză murată

Se pun la fiert coaste de porc afumate. Când sunt fierte, se pune varza murată tăiată. Se fierb împreună și se pune o mână de orez. Când sun... Vezi rețeta

Zeamă (ciorbă) de miel

Zeamă (ciorbă) de miel

Se fierbe carnea de miel cu cimbru. Când este fiartă se pune smântână din belșug. Vezi rețeta

Supă de păstăi

Supă de păstăi

Păstăile se spală. Se pune apă cu sare la fiert.Când fierbe apa se pun păstăile. Se adaugă un cățel de usturoi, ardei galben, morcov, ceapă... Vezi rețeta