Supă de dovleac

Supă de dovleac

Se curăță dovleceii de coajă și sâmburi. Se taie cuburi. Se pun la fiert. Se adaugă în apă sare, mărar, pătrunjel. Din ulei, făină, smân... Vezi rețeta

Brozdi

Brozdi

Se spală și se pun la fiert leuștean de câmp, urzici tinere, măcriș, sălățele, apoi se strecoară și se taie mărunt. Se pune apă într-o o... Vezi rețeta

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Se pune la fiert apă cu o lingură de chiminoc (chimen) și se strecoară. Când fierbe apa se pun boți de faină (găluște) făcute dintr-un ou, f... Vezi rețeta

Mazăre cu cureti (varză) acru din ton

Mazăre cu cureti (varză) acru din ton

Se pune la fiert fasole uscată, boabe. După circa 30 de minute se adaugă un „vâjoi” de cureti (o căpătână de varză) tăiat mărunt și sp... Vezi rețeta

Ciorbă de păstăi undate cu ciolan

Ciorbă de păstăi undate cu ciolan

Se curăță păstăile de capete. Se pune apă la fiert. Când fierbe, se pun păstăile întregi și se dă un clocot. Se strecoară și se pun la u... Vezi rețeta

Ciorbă de păstăi uscate cu ciolan

Ciorbă de păstăi uscate cu ciolan

Păstăile uscate se pun în apă călduță, la hidratat. Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert, se pun păstăile uscate, hidratate și ... Vezi rețeta