Zeamă de mazăre (fasole boabe)

Zeamă de mazăre (fasole boabe)

Mazărea se spală, se pune la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert. În oală se adaugă afumătură (cârnați, coaste), ceapă, ardei, mor... Vezi rețeta

Supă de cureti (varză)

Supă de cureti (varză)

Se taie cuburi o ceapă, ardei, morcov, roșie și se pun la călit. Varza se taie mărunt se pune peste legumele călite. Se acoperă cu apă. Se las... Vezi rețeta

Zeamă (supă) de porc

Zeamă (supă) de porc

Se curăță, se spală și se taie zarzavaturi: morcovi, pătrunjel. Se pun la fiert cu spinarea de porc proaspătă, spălată și tăiată bucăți... Vezi rețeta

Laşte (tăieței) în zeamă (supă) de afumătură

Laşte (tăieței) în zeamă (supă) de afumătură

Se fierbe șold de porc, coaste sau cârnați, afumate. În zeama rezultată se pun la fiert laște de casă (tăieței lați). Dacă este necesar se ... Vezi rețeta

Supă de urzici

Supă de urzici

Se spală bine și se taie urzicile. Se pun la fiert în zer (lichid care se scurge din iaurt sau din laptele de vacă prins). Se pune și usturoi tă... Vezi rețeta

Supă de găină cu tăieței

Supă de găină cu tăieței

Se pune găina la fiert în apă cu sare. Se adaugă morcovi și pătrunjel. Când sunt fierte, se scoate găina și se pun tăiețeii (răstăuțe) c... Vezi rețeta