Mazărea se spală, se pune la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert. În oală se adaugă afumătură (cârnați, coaste), ceapă, ardei, mor... Vezi rețeta
Se taie cuburi o ceapă, ardei, morcov, roșie și se pun la călit. Varza se taie mărunt se pune peste legumele călite. Se acoperă cu apă. Se las... Vezi rețeta
Se curăță, se spală și se taie zarzavaturi: morcovi, pătrunjel. Se pun la fiert cu spinarea de porc proaspătă, spălată și tăiată bucăți... Vezi rețeta
Se fierbe șold de porc, coaste sau cârnați, afumate. În zeama rezultată se pun la fiert laște de casă (tăieței lați). Dacă este necesar se ... Vezi rețeta
Se spală bine și se taie urzicile. Se pun la fiert în zer (lichid care se scurge din iaurt sau din laptele de vacă prins). Se pune și usturoi tă... Vezi rețeta
Se pune găina la fiert în apă cu sare. Se adaugă morcovi și pătrunjel. Când sunt fierte, se scoate găina și se pun tăiețeii (răstăuțe) c... Vezi rețeta

