Se fierbe păsat cu doi morcovi întregi. Se prăjește în ulei sau în untură o ceapă tăiată mărunt. După ce păsatul este fiert se strecoară... Vezi rețeta
Se sparg 2 sau 3 ouă și se bat cu 2 linguri de smântână, 2 linguri de lapte, 2 linguri de făină, un pic de sare.Se pot pune și cozi de usturoi... Vezi rețeta
Se face un aluat de plăcinte din: făină de grâu, ou, lapte, drojdie, ulei. Se lasă la dospit, se iau bucăți din aluat, după care se întind cu... Vezi rețeta
Zeama de varză (moare) se diluează cu apă până are un un gust plăcut și se pune la fiert. Se fac boți ( bucăți de mămăligă de mărime p... Vezi rețeta
Se face un aluat pentru pită de mălai numai cu apă, sare și drojdie (maia). Se aleg urzici tinere, se spală, se taie și se „zolesc”(freacă)... Vezi rețeta
Din tocana rămasă de la masa de dimineață se face o plăcintă rotundă care se coace pe „priznele” (pe plită). Când este bine prăjită se ... Vezi rețeta

