Cornuțuri cu lictari (Cornulețe cu gem)

Cornuțuri cu lictari (Cornulețe cu gem)

Se face un aluat dospit din făină, ouă, untură, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduță È™i sare. Se lasă la dospit. Aluatul se împarte Ã... Vezi reÈ›eta

Hrean dulce

Hrean dulce

Hreanul se dă pe răzătoare. Se amestecă cu o lingură de zahăr. Se adaugă smântănă şi se amestecă din nou. Vezi rețeta

Sos de hrean

Sos de hrean

Se dă hreanul pe răzătoare. Într-o tigaie se pune ulei, câteva linguri de hrean, zahăr şi se amestecă. Se face un amestec din smântână, lap... Vezi rețeta

Mărtaș (rântaș)

Mărtaș (rântaș)

1l lapte, 3 linguri făină, lapte prins, smântână. Laptele, smântâna și făina se amestecă cu telul. Se pune sare și un strop de zahăr. Se p... Vezi rețeta

Mărtaș de hrean

Mărtaș de hrean

Se pune slănină neafumată tăiată felii la prăjit, până iese untura. Hreanul se curăță și se dă prin răzătoare. Un pic de hrean răzălu... Vezi rețeta

Leci de porodici (Tocană de roșii)

Leci de porodici (Tocană de roșii)

3 cepe 4 porodici (roșii) 250 ml groștior (smântână) 2 linguri făină de grâu Sare și piper după gust 100 g ulei Ceapa se taie mărunt ... Vezi rețeta