Carne prăjită în untură (Carne conservată în unsoare)

Carne prăjită în untură (Carne conservată în unsoare)

Carnea de porc crudă se sărează bine și se lasă câteva zile la rece. Apoi se afumă împreună cu cârnații și costițele câteva zile. Pentru... Vezi rețeta

Călbaș

Călbaș

Se călește ceapă în untură. Se fierbe o bucată de ficat, o bucată de carne, o bucată de plămân și o bucată de slănină. După ce sunt fie... Vezi rețeta

Gușă popricată (cu boia) cu usturoi

Gușă popricată (cu boia) cu usturoi

Gușa de porc este porțiunea de sub bărbia porcului. Gusa proaspătă se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, foi de dafin. Se lasă 40-4... Vezi rețeta

Slănină popricată

Slănină popricată

Se fierbe o bucată de slănină tăiată şi crestată. Se condimentează cu boia de ardei şi mujdei. Se serveşte cu pită de mălai şi sămătiş... Vezi rețeta

Jmere (Jumări de porc)

Jmere (Jumări de porc)

Slănina proaspătă se taie bucăți. Se prăjeÈ™te până devin crocante. Jumerele se scurg într-o strecurătoare, rezultând È™i untura. Se mănÃ... Vezi reÈ›eta

Colac (cozonac)

Colac (cozonac)

Se frământă ca aluatul de pancove (gogoși) frământat cu lapte, cu zahăr, cu ouă. Se umple cu nucă, cu mac, cu rahat. Vezi rețeta