Se pune la fiert fasolea. Varza murată se fierbe separat. Când e fiartă fasolea se adaugă varza fiartă, fără zeamă. Se face un rântaş din u... Vezi rețeta
Se curăță harbuzul și se taie cubulețe. Se pune apă la fiert. Când fierbe se toarnă sămătişă (iaurt) amestecat cu făină. Se amestecă î... Vezi rețeta
Se culege laba gâștei tinere, se curăţă, se spală, se fierb, se strecoară şi se toacă mărunt. Se face un rântaş din făină, sămătişă... Vezi rețeta
Se culeg urzici tinere, se curăță, se spală, se fierb, se strecoară și se toacă mărunt. Se face un rântaş din făină, sămătişă și spu... Vezi rețeta
Salata verde se spală și se rupe mărunt. Se adaugă puțină sare și se lasă până se înmoaie, apoi se stoarce de apă. Într-o lespede se pră... Vezi rețeta

