Mazăre cu cureti acru (Ciorbă de fasole cu varză murată)

Mazăre cu cureti acru (Ciorbă de fasole cu varză murată)

Se pune la fiert fasolea. Varza murată se fierbe separat. Când e fiartă fasolea se adaugă varza fiartă, fără zeamă. Se face un rântaş din u... Vezi rețeta

Zamă de harbuz (ciorbă de dovleac)

Zamă de harbuz (ciorbă de dovleac)

Se curăță harbuzul și se taie cubulețe. Se pune apă la fiert. Când fierbe se toarnă sămătişă (iaurt) amestecat cu făină. Se amestecă î... Vezi rețeta

Brozdi (Zeamă de laba gâștei)

Brozdi (Zeamă de laba gâștei)

Se culege laba gâștei tinere, se curăţă, se spală, se fierb, se strecoară şi se toacă mărunt. Se face un rântaş din făină, sămătişă... Vezi rețeta

Brozdi (Zeamă de urzici tinere)

Brozdi (Zeamă de urzici tinere)

Se culeg urzici tinere, se curăță, se spală, se fierb, se strecoară și se toacă mărunt. Se face un rântaş din făină, sămătişă și spu... Vezi rețeta

Zamă de şalate cu groştior (supă de salată verde cu smântână)

Zamă de şalate cu groştior (supă de salată verde cu smântână)

Salata verde se spală și se rupe mărunt. Se adaugă puțină sare și se lasă până se înmoaie, apoi se stoarce de apă. Într-o lespede se pră... Vezi rețeta