Zamă de chiminoc (chimen)

Zamă de chiminoc (chimen)

Se fierbe chimen și se strecoară. Se face un rântaş din făină, ulei stins cu lapte amestecat cu smântână. Se pune sare după gust. Se mănân... Vezi rețeta

Zeamă de miel (ciorbă de miel)

Zeamă de miel (ciorbă de miel)

Se taie bucăți carnea de miel și se pune la fiert. Se adaugă ceapă tăiată mărunt, sare, piper, cimbru de câmp, pătrunjel. Când carnea este ... Vezi rețeta

Mazăre (fasole) cu tăieței

Mazăre (fasole) cu tăieței

Se pune la fiert fasolea. Se face un aluat din făină, apă, sare. Se întinde și se lasă la uscat. Se taie cu cuțitul bucățele mici, cât unghi... Vezi rețeta

Zama de fasole cu prune (Ciorbă de fasole cu prune)

Zama de fasole cu prune (Ciorbă de fasole cu prune)

Se pune mazărea la fiert. într-o tigaie mai mică se face un pic de pârgălaș: se pune un pic de ulei, se taie o ceapă, nu prea mare, o roșie, u... Vezi rețeta

Mazăre (fasole) cu prune

Mazăre (fasole) cu prune

Se pun boabele de fasolea la fiert cu o ceapă tăiată mărunt și foi de dafin. Se fierb separat prunele uscate. Când sunt fierte se pun peste faso... Vezi rețeta

Ciorbă de fasole cu varză murată

Ciorbă de fasole cu varză murată

Se pun boabele de fasole la fiert cu sare și 1-2 cepe tăiate mărunt. Separat se pune la fiert varza murată tăiată mărunt. Când este fiartă se... Vezi rețeta