Peştele „se undează” (dă un clocot) în zeamă de castraveţi. Într- tigaie se prăjește ceapă. După ce pestele e gătit „se dunstuluieș... Vezi rețeta
Se curăță peștii de solzi și în interior. Nu se taie capul. Se pun la fiert în zeama de varză murată (sunt fierți atunci când le ies ochii... Vezi rețeta
Mămăliga, rece, se întinde pe un fund de lemn, ca o plăcintă. Peste ea se pune brânză fermentată, după care se împachetează ca o ruladă sa... Vezi rețeta
Se prăjeşte slănina. Se bat ouăle cu urdă sau brânză sfărmată (ruptă în bucățele). Se toarnă compoziţia peste slănina prăjită. Se ad... Vezi rețeta
Se pun hribele uscate la înmuiat, se spală în mai multe ape să iasă negreala, apoi se taie felii. Se frig două cepe mari în ulei, o roşie. Pes... Vezi rețeta
300 g hribe 100 ml ulei 2 cepe 1 căciulie usturoi 2 linguri făină de mălai 500 ml moare de cureti (zeamă de varză murată) 1 linguriță s... Vezi rețeta

