Pește fiert în moare (zeamă acră) de castraveți

Pește fiert în moare (zeamă acră) de castraveți

Peştele „se undează” (dă un clocot) în zeamă de castraveţi. Într- tigaie se prăjește ceapă. După ce pestele e gătit „se dunstuluieș... Vezi rețeta

Pești fierți în moare (zeamă de varză murată)

Pești fierți în moare (zeamă de varză murată)

Se curăță peștii de solzi și în interior. Nu se taie capul. Se pun la fiert în zeama de varză murată (sunt fierți atunci când le ies ochii... Vezi rețeta

Brânză-n boț

Brânză-n boț

Mămăliga, rece, se întinde pe un fund de lemn, ca o plăcintă. Peste ea se pune brânză fermentată, după care se împachetează ca o ruladă sa... Vezi rețeta

Brânză prăjită cu slănină

Brânză prăjită cu slănină

Se prăjeşte slănina. Se bat ouăle cu urdă sau brânză sfărmată (ruptă în bucățele). Se toarnă compoziţia peste slănina prăjită. Se ad... Vezi rețeta

Hribe uscate prăjite

Hribe uscate prăjite

Se pun hribele uscate la înmuiat, se spală în mai multe ape să iasă negreala, apoi se taie felii. Se frig două cepe mari în ulei, o roşie. Pes... Vezi rețeta

Scocâcă de hribe (ciuperci)

Scocâcă de hribe (ciuperci)

300 g hribe 100 ml ulei 2 cepe 1 căciulie usturoi 2 linguri făină de mălai 500 ml moare de cureti (zeamă de varză murată) 1 linguriță s... Vezi rețeta