Se culeg fructele și se usucă. Uscarea se făcea în uscători, care erau construcții din piatră, de aproximativ 4 pe 2 metri, cu pereții din int... Vezi rețeta
Pentru o porție: se culeg 30 de flori de soc, trei litri de apă, 2 lămâi și trei kilograme de țucur (zahăr). Se poate pune și drojdie, cam c... Vezi rețeta
Se alternează într-un borcan un rând de afine, un rând de zahăr. Se acoperă borcanul şi se bagă într-o groapă făcută în pământ. Groapa ... Vezi rețeta
Muguri de brad, de molid sau de pin, șe pun într-un vas alternând straturile cu zahăr. Se macerează în vase de lut îngropate în pământ pentr... Vezi rețeta
300g flori de soc 1kg zahar 800 ml apa zeama de la 1 lămâie mare sau 2 mici Se fierbe un sirop din apă cu zahar, florile se iau jos de pe ciorc... Vezi rețeta
Prunele albastre bine coapte se curăță de sâmburi. Se fierb împreună cu zahărul la foc mic până scad la jumătate din cantitate. Când e apro... Vezi rețeta

