Turte cu brânză, ceapă verde și mărar

Turte cu brânză, ceapă verde și mărar

Se prepară un aluat asemănător celui pentru pâine din făină de grâu, ouă, drojdie, sare, apă, adăugându-se în plus ouă. Umplutura se face... Vezi rețeta

Îndoituri pe frunză de cureti (varză) din fărină (făină) de mălai

Îndoituri pe frunză de cureti (varză) din fărină (făină) de mălai

500 g făină de mălai 250 g făină de grâu 1 cub drojdie 200 g brânză Ceapă, mărar Frunză de varză. Se face un aluat din făină de m... Vezi rețeta

Vărzari

Vărzari

Se face un aluat din sămătișă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna), 2 linguri untură, 2-3 ouă, 1 linguriță bicarbonat de ... Vezi rețeta

Vărzare

Vărzare

Se prepară un aluat de mălai dospit. Se amestecă cu brânză, coade de ceapă şi mărar. Aluatul obținut se pune pe frunze de varză și se dă l... Vezi rețeta

Scovergioare (clătite din făină de grâu cu ouă şi bicarbonat)

Scovergioare (clătite din făină de grâu cu ouă şi bicarbonat)

Se amestecă într-un vas mai adânc făină de mălai cu „sămătişă”, ou, sare și bicarbonat. Se prăjesc în ulei sau untură. Se servesc si... Vezi rețeta

Scoverze  (clătite de  făină de mălai)

Scoverze (clătite de făină de mălai)

Se face un aluat din făină de mălai, făină de grâu, ouă, iaurt, lapte, o linguriță bicarbonat de sodiu, sare și puțin zahăr. Într-o lesp... Vezi rețeta