Mâncăruşă (omletă) cu gălbiori

Mâncăruşă (omletă) cu gălbiori

Se curăţă bureţii, se spală, se storc şi se taie felii. Se prăjeşte în ulei o ceapă tăiată felii peste care se pun bureţii. Când sunt p... Vezi rețeta

Mâncărușă de urdă

Mâncărușă de urdă

Se taie slănină și se pune la prăjit. Se amestecă cozi de ceapă cu urdă și sare. Se pun peste slănină și se dă un clocot în untura lăsat... Vezi rețeta

Mâncărușă cu tocană (omletă cu mămăligă)

Mâncărușă cu tocană (omletă cu mămăligă)

Se face o mâncărușă (omletă) din ouă, lapte și un pic de făină de mălai. Mâncărușa se mănâncă cu tocană Vezi rețeta

Pui oloieţi (Boabe de fasole cu ceapă şi ulei)

Pui oloieţi (Boabe de fasole cu ceapă şi ulei)

Se fierbe fasolea uscată, boabe. Se storc boabele (puii) şi se pun într-un blid. Peste ei se pune ceapă tăiată mărunt, ulei, sare. Vezi rețeta

Mazăre (fasole) frecată pârgăluită

Mazăre (fasole) frecată pârgăluită

Se fierbe fasolea uscată. Se freacă fasolea până rezultă o pastă. Se subţiază cu apa în care a fiert şi câţiva căţei de usturoi şi se m... Vezi rețeta

Păstăi aite (păstăi cu usturoi)

Păstăi aite (păstăi cu usturoi)

Se pun păstăile la fiert, după care se strecoară. Într-o tigaie se prăjește ceapă tăiată mărunt. Păstăile fierte se pun într-o cratiță... Vezi rețeta