Rakottkáposzta  - ”Musaca” de varză murată

Rakottkáposzta - ”Musaca” de varză murată

1kg de varză murată fâșii 300 gr orez 1kg de pulpa de porc 2 fire de carnat 1 kg de costiță 0.5 l de smântână de casă Se spală ore... Vezi rețeta

Mâncare „vânătorească” (Vadas)

Mâncare „vânătorească” (Vadas)

Fierbem 1 kg de carne de vițel tăiată cubulețe cu 2-3 morcovi, 2 bucăți de pătrunjel rădăcină, o țelină potrivită și o gulie, ca pentru ... Vezi rețeta

Mămăligă din cartofi şi făină albă (terc)

Mămăligă din cartofi şi făină albă (terc)

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fier. În apa în care au fiert se sfarmă cartofii şi se adaugă făina. Se fierbe ca mămăli... Vezi rețeta

Papricaș din cartofi (Burgonyapaprikás)

Papricaș din cartofi (Burgonyapaprikás)

Ingrediente: 1 ½ kg cartofi 1 ceapă mare 1 linguriță boia dulce 50 g untură sare 200 ml smântână Ceapa tăiată mărunt se călește ... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) în blodăr (cuptorul sobei cu plită) cu ceapă și ouă fierte

Picioci (cartofi) în blodăr (cuptorul sobei cu plită) cu ceapă și ouă fierte

Piciocii se spală și se pun în blodăr la copt. Se pun 3-4 ouă la fiert. Se curăță și se taie mărunt 2-3 cepe. Se pregătește un amestec din... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) în blodăr (cuptorul sobei cu plită) cu ceapă prăjită

Picioci (cartofi) în blodăr (cuptorul sobei cu plită) cu ceapă prăjită

Piciocii se spală și se pun în blodăr la copt. 2-3 cepe curățate și tăiate rondele se pun la prăjit la foc mic până se rumenesc. Se condime... Vezi rețeta