Se curăță cartofii, se taie ca pentru piure și se pun la fiert. Când sunt fierți, se zdrobesc cartofii în apa lor. Se adaugă făina de mălai,... Vezi rețeta
Se pun la fiert în apă cu sare două-trei “hadaburci” (cartofi), curățate și tăiate în patru. După ce au fiert, se pasează bine în apa... Vezi rețeta
Se pune la fiert într-o oală, smântână de vacă sau de bivol. Când fierbe se pune făina de mălai amestecată cu făină de grâu. Se freacă p... Vezi rețeta
Se pune la fiert o jumătate de lităr (litru) de grostior (smântână). Se adaugă câteva bucățele de unt și un pic de sare. Când groștiorul ... Vezi rețeta
Avem nevoie de ulei, apă Varză murată Ceapă Ardei Morcov Frunze de mărar Sare, piper Hribe uscate Se pun hribele la înmuiat, după care ... Vezi rețeta
Se călește ceapa. Se fierbe fasolea și se amestecă cu varză călită. Se face un rântaș fără lapte sau smântână. Vezi rețeta

