Mămăligă cu jumări în straturi

Mămăligă cu jumări în straturi

Se curăță cartofii, se taie ca pentru piure și se pun la fiert. Când sunt fierți, se zdrobesc cartofii în apa lor. Se adaugă făina de mălai,... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) cu brânză

Tocană (mămăligă) cu brânză

Se pun la fiert în apă cu sare două-trei “hadaburci” (cartofi), curățate și tăiate în patru. După ce au fiert, se pasează bine în apa... Vezi rețeta

Balmoș

Balmoș

Se pune la fiert într-o oală, smântână de vacă sau de bivol. Când fierbe se pune făina de mălai amestecată cu făină de grâu. Se freacă p... Vezi rețeta

Balmoș

Balmoș

Se pune la fiert o jumătate de lităr (litru) de grostior (smântână). Se adaugă câteva bucățele de unt și un pic de sare. Când groștiorul ... Vezi rețeta

Varză murată călită amestecată cu hribe uscate

Varză murată călită amestecată cu hribe uscate

Avem nevoie de ulei, apă Varză murată Ceapă Ardei Morcov Frunze de mărar Sare, piper Hribe uscate Se pun hribele la înmuiat, după care ... Vezi rețeta

Fasole cu varză

Fasole cu varză

Se călește ceapa. Se fierbe fasolea și se amestecă cu varză călită. Se face un rântaș fără lapte sau smântână. Vezi rețeta