Șunca se fierbe în zeama de varză. Se pune jumătate apă și jumătate zeamă de varză (moare). În zeama rămasă se poate face ciorbă. Vezi rețeta
Șoldul de porc (șunca) se spălă, se pune la înmuiat. Se face un aluat numai din făină și apă, fără sare. Se învelește șoldul în aluat, ... Vezi rețeta
Se curăță și taie mărunt ceapă. Se călește în ulei încins, împreună cu un morcov răzăluit. Se spală bine hrișca și se opărește păs... Vezi rețeta
Se spală bine hrișca. Se călește în ulei încins o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă hrișca, se pune apă cât să acopere, se sărează și s... Vezi rețeta
Într-un blid (bol) mai adânc se amestecă bine o jumătate de lităr (litru) de sămătișe (iaurt) cu un pahar de groștior (smântână), doua-t... Vezi rețeta
3 căni făină de mălai O cană făină albă 2-3 linguri sare 3 ouă ½ cană ulei O lingură bicarbonat stins în lapte acru sau iaurt Lapte... Vezi rețeta

