Șuncă fiartă de Paști în zeamă de varză

Șuncă fiartă de Paști în zeamă de varză

Șunca se fierbe în zeama de varză. Se pune jumătate apă și jumătate zeamă de varză (moare). În zeama rămasă se poate face ciorbă. Vezi rețeta

Șold de porc în aluat de pâine

Șold de porc în aluat de pâine

Șoldul de porc (șunca) se spălă, se pune la înmuiat. Se face un aluat numai din făină și apă, fără sare. Se învelește șoldul în aluat, ... Vezi rețeta

Sarmale cu hrișcă (haluște)

Sarmale cu hrișcă (haluște)

Se curăță și taie mărunt ceapă. Se călește în ulei încins, împreună cu un morcov răzăluit. Se spală bine hrișca și se opărește păs... Vezi rețeta

Hrișcă fiartă

Hrișcă fiartă

Se spală bine hrișca. Se călește în ulei încins o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă hrișca, se pune apă cât să acopere, se sărează și s... Vezi rețeta

Pită de mălai

Pită de mălai

Într-un blid (bol) mai adânc se amestecă bine o jumătate de lităr (litru) de sămătișe (iaurt) cu un pahar de groștior (smântână), doua-t... Vezi rețeta

Pâine de mălai stropită cu smântână amestecată cu lapte acru și zahăr

Pâine de mălai stropită cu smântână amestecată cu lapte acru și zahăr

3 căni făină de mălai O cană făină albă 2-3 linguri sare 3 ouă ½ cană ulei O lingură bicarbonat stins în lapte acru sau iaurt Lapte... Vezi rețeta