Picioci (cartofi) în blodăr (cuptorul sobei cu plită) cu ceapă prăjită

Picioci (cartofi) în blodăr (cuptorul sobei cu plită) cu ceapă prăjită

Piciocii se spală și se pun în blodăr la copt. 2-3 cepe curățate și tăiate rondele se pun la prăjit la foc mic până se rumenesc. Se condime... Vezi rețeta

Găluşte de cartofi cu tocăniţă

Găluşte de cartofi cu tocăniţă

Cartofii curăţaţi se dau pe răzătoare. Se storc de apă. Se amestecă cu făină, sare, piper, ouă. Se adaugă şi cartofi fierţi. Se fac gălu... Vezi rețeta

Zöldségleves aszaltszivával (Supă de legume cu prune uscate)

Zöldségleves aszaltszivával (Supă de legume cu prune uscate)

Se călește o ceapă. Se adaugă 1-2 morcovi, 1 pătrunjel și un cartof; toate tăiate cubulețe și se călesc. Se sărează și se piperează. Câ... Vezi rețeta

Zöldségleves gomboccal (Supă de legume cu gomboți din cartofi)

Zöldségleves gomboccal (Supă de legume cu gomboți din cartofi)

Se călește o ceapă. Se adaugă 1-2 morcovi tăiați cubulețe, 1 pătrunjel tăiat cubulețe și se călesc. Se sărează și se piperează. Când ... Vezi rețeta

Gombaleves  - Ciorba de hribe uscate

Gombaleves - Ciorba de hribe uscate

200 gr de hribe uscate 1 cana de orez 3 morcovi 200 gr smântână Ulei Sare și piper după gust Hribele uscate se pun la înmuiat în apa f... Vezi rețeta

Gombaleves  - Ciorbă de Crăciun

Gombaleves - Ciorbă de Crăciun

Carnea de porc tăiată cubuleţe se pune la fiert. Când carnea e fiartă se adaugă zarzavat (morcovi, pătrunjel) tăiat cubuleţe şi ciuperci usc... Vezi rețeta